Recepty

Ovsená kaša

Jeden z tých klasických druhov raňajok, ku ktorým sa človek prikloní, keď má ráno pár minút navyše a chce do seba dostať niečo teplé. Veľkým plus je určite to, že sa dá ochutiť rôzne – rôznymi druhmi orieškov či ovocia. Ja som si obľúbila kombináciu banánu a brusníc.


Potrebujeme:
40 g ovsených vločiek
140 ml mlieka
štipka soli
med
banán
brusnice

Postup:
Mlieko vlejeme do hrnca a privedieme ho k varu. Pridáme štipku soli a nasypeme vločky. Vareškou kašu miešame dokým nám nezhustne (to zaberie asi 4-5 minút). Ak chceme kašu krémovejšiu, pridáme viac mlieka.

Uvarenú kašu prelejeme do misky, polejeme medom, ozdobíme pokrájaným banánom, posypeme brusnicami a podávame.

Môže sa vám páčiť