Recepty

Pudingové cookies

Je podľa mňa úplne skvelé, že sa chuť týchto koláčikov dá obmieňať tak rýchlo a jednoducho – stačí zmeniť príchuť pudingu. K diferentným príchutiam vieme pridať oriešky, sušené ovocie alebo iný druh čokolády. Pistáciovému by podrhla chuť posýpka z nasekaných pistácií, jahodovému kúsky sušených jahôd. Alebo stačí pridať len čokoládu!
Zlatý klas (alebo kukuričný škrob) dopomáha vo väčšine cookies k tomu, aby boli vnútri jemné a mäkké. Pudingový prášok je tiež kukuričný škrob, preto keksíkom nijak neuškodí a pridá im jedinečnú chuť.
Cesto je hotové za pár minút, nie je potreba ho chladiť, čo je veľká výhoda, ak chceme niečo upiecť na poslednú chvíľu.


Potrebujeme:
85 g zmäknutého masla
70 g hnedého cukru
25 g kryštálového cukru
1 vajce
1/2 lyžičky sódy
140 g hladkej múky
štipka soli
1 balíček čokoládového pudingu
1 lyžica kukuričného škrobu
75 g horkej čokolády

Postup:
V miske vyšľaháme maslo, hnedý cukor a kryštálový cukor. Pridáme vajce a šľaháme 2 minúty. Prisypeme zmes pudingu, škrobu a sódy a šľaháme len kým sa nám všetko neskombinuje.

Prišľaháme múku so štipkou soli – šľaháme len kým sa nám všetko nespojí. Primiešame nasekanú čokoládu.

Z cesta tvoríme pomocou polievkovej lyžice guľôčky a ukladáme ich s väčšími rozostupmi na plech vystlaný papierom na pečenie. Trošičku ich potlačíme prstami.

Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 175 °C 9 – 10 minút. Možno budú vyzerať trochu nedopečene a stred budú mať stále mäkký, preto ich necháme chladnúť 5 minút na plechu, kde sa samy dopečú.

pudingove-cookies_2

pudingove-cookies_3Spooky face! Zbožňujem, keď sa to stane. :)

Môže sa vám páčiť