Potrebujeme:
1 balíček sušeného droždia
1/2 hrnčeka mlieka
1/4 hrnčeka kryštálového cukru
1/2 hrnčeka vody
1 lyžička soli
1/4 hrnčeka rozpusteného masla
3-1/2 hrnčeka hladkej múky
asi hrnček Nutelly
Postup:
Do malej misky dáme vodu (cca 50 °C), droždie a lyžičku cukru, zľahka zamiešame a uložíme bokom na 5 – 10 minút.
V mise si zmiešame múku, zostatok cukru a soľ. Pridáme maslo, mlieko a droždie a miesime asi 7 minút – kým nemáme hladké cesto. To potom zakryjeme fóliou a položíme na teplé miesto a necháme ho kysnúť cca hodinu.
Vykysnuté cesto si rozdelíme na dve časti, vyvaľkáme do obdĺžnikového tvaru, natrieme Nutellou a začnúc na dlhšej strane ich pevne zrolujeme. Stočený bochník po dĺžke rozrežeme – kúsok necháme v kope, aby nám to držalo – a tieto dve časti prepletieme. Konce dobre stlačíme, aby nám zbytočne náplň nevytiekla a presunieme ho na plech vystlaným papierom na pečenie. Rovnako postupujeme aj s druhou polovicou cesta.
Oba potom zľahka zakryjeme kuchynskou utierkou a necháme odpočinúť na teplom mieste pol hodinu.
Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 °C 20 – 25 minút. Necháme vychladnúť a môžeme podávať!