Recepty

Ovsení zajkovia

Dlho som sa prepracovávala k správnemu pomeru a receptu, ktorý by obstál skúšku drobivosti. Povedala by som, že sa mi to úspešne podarilo aj bez ďatlí a len s mojou obľúbenou kombináciou arašidového masla a medu. Drvené vločky tomu tiež značne dopomohli, keďže sú jemnejšie a sypkejšie, ľahšie nasiaknu tekutejšími surovinami.

Ako aj granolové tyčinky, tak aj tieto guľôčky sú výborné do jogurtu alebo len tak samé – rovnako jednoducho skladné a vhodné na cesty. A najlepšie sú, keď im doprajeme prestáť noc v chladničke.

Tentoraz som im dala jarne-veľkonočný nádych, no vzhľad a rozmer závisí len od nálady, takže detské polovičné verzie sú absolútne prípustné. :)


Potrebujeme:
1 ½ hrnčeka drvených vločiek
1/4 hrnčeka nasekaných orieškov
1/3 hrnčeka nasekanej čokolády alebo brusníc
1/3 hrnčeka medu
3/4 hrnčeka arašidového masla
50 g bielej čokolády
brusnice a mandľové plátky na ozdobu

Postup:
Vo veľkej mise zmiešame vločky, orechy a nasekanú čokoládu. V mikrovlnke v miske alebo na sporáku si v malom kastróliku zohrejeme arašidové maslo (stačí 10 – 30 sekúnd). Poriadne zamiešame med a zmes vylejeme na vločky. Vidličkou a potom rukou spracujeme cesto dokopy.

Z cesta tvarujeme guľôčky s priemerom asi 2 centimetre. Guľky môžeme v tomto jednoduchom štádiu nechať alebo vršok namočíme do rozpustenej bielej čokolády a ozdobíme prekrojenými brusnicami a mandľami. Skladujeme v chladničke a skonzumujeme do týždňa.

Môže sa vám páčiť