Recepty

Jablkové raňajkové vločky

Večerná príprava raňajok je akási predzvesť dobrého rána, i keď iba mentálna. Či si už človek naplánuje, že vstane o dvadsať minút skôr a spraví si tie lievance, alebo si len opečie hrianku s arašidovým maslom, základ je mať rozmyslené, kým zaspí. V každom článku či knihe s obdobným názvom „Ako sa stať ranným vtáčaťom“ sa v nejakom odseku či kapitole autor dostane k tomu, že fundamentálnym krokom, ako ráno ľahšie vstať, je mať niečo, na čo sa budete tešiť samozrejme, okrem toho, že hodinu pred spánkom odložíte všetku elektroniku, stlmíte svetlá a pôjdete spať v adekvátnom čase.

Keď sa presunieme k fyzickej príprave raňajok, je to iný príbeh. Dňom s plánom od nevidím do nevidím chýbajú len raňajky s komplikovaným postupom. Nie.

Presuňme sa teda k niečomu praktickému, extra rýchlemu, pripraviteľnému aj večer. K niečomu, čo do rána nestratí na chutnosti, ale práve naopak. Niečo, čo večer zamiešaš a ráno berieš z chladničky – hoc aj na cesty. Vločky s jesene škoricovo-jablkovým podtónom.


Potrebujeme:
1/2 hrnčeka drvených vločiek
1/2 lyžičky mletej škorice
3/4 – 1 hrnček mlieka
lyžička medu, javorového či ďatlového sirupu
1/2 – 1 jablko
mandľové lupienky

Postup:
Do dostatočne veľkého zaváraninového pohára nasypeme vločky, ktoré zmiešame so škoricou. Zalejeme ich mliekom a primiešame med alebo sirup.

Jablko umyjeme, ošúpeme, ostrúhame ho na hrubšom strúhadle a primiešame do vločiek.

Pohár zavirme a odložíme do chladničky na noc alebo 8 hodín.

Pred jedením posypeme vrch mandľovými lupienkami, môžme pridať aj brusnice či iné nasekané oriešky.


Môže sa vám páčiť